/

Steen Hildebrandts spark til de selvoptagede, selvtilfredse og forkælede danskere

Professor emeritus, Steen Hildebrandt skrev den 20. januar 2018 en vederkvægende og skarp debatartikel under overskriften:

Danmark er ved at blive en nation af selvoptagede, selvtilfredse og forkælede borgere

Under den fandt jeg anledning til at kommentere således:

Hjerteligt tak, Steen Hildebrandt. Jeg deler helt og fuldt din argumentation Рman har fuldstændigt mistet perspektivet på sig selv og dermed også den store verden. Og proportionerne.

I √•revis har politikere og medier brugt “frygtologi”/beskyttelse – at f√• mennesker til at frygte det ene og det andet og det tredje – f.eks. terrorisme (som der er mindre statistisk risiko for at du og jeg d√łr af end for at et familiemedlem skal sl√• os ihjel) og faren for det forf√¶rdelige Rusland (der har 8% af NATOs milit√¶re udgifter).

F√• folket til at frygte – s√• har du kontrollen, s√• kan du indskr√¶nke horisonten, frihederne og √łge overv√•gningen og s√• sm√•ningom udhule troen p√• os selv og landet. Og fremst√• som folkets beskyttere.

Det er jo frygten som ligger under at “Vi skal passe godt p√• Danmark” – og f.eks. Helle Thorning Schmidt var en mester p√• at udr√•be hvad som helst som terror f√łr nogen vidste det – og det senere viste sig at det ikke var det.

Af dette flyder ogs√• implicit frygten for “de fremmede”. Danskerne t√¶nker ikke p√• hvor meget deres hverdag de er afh√¶ngig af en global √łkonomi og af produkter fra ogs√• de lande, hvis mennesker de gerne vil lukke ude.

Hvis man alts√• ikke vil deltage i den hjemlige globalisering – og blive mere blandet – s√• b√łr man ogs√• logisk og anst√¶ndigvis – afst√• fra den internationale globaliserings goder – dvs. at s√• m√• man skabe et Danmark, der kun hviler p√• hvad Danmark selv har og kan producere. Ren dansk selvforsyning. Og er der nogen, der vil d√©t? N√¶ppe.

Interesting too?  Nazi-Islamisme - som om ordet islamisme ikke var tilstr√¶kkeligt modbydeligt

Hvis vi skal skabe en bedre verden for alle – og det er der b√•de et skrigende behov og muligheder for – s√• er din t√¶nkem√•de √©n helt n√łdvendig betingelse. En anden er at reducere de mange former for vold, ikke mindst den milit√¶re, og l√¶re at dialogisere snarere end til stadighed at sl√• folk i hjel – hvilket ikke l√łser problemer men blot √łger smerten, hadet og √łnsket om h√¶vn.

Som du ser sætter dine tanker andre tanker i sving! Tak!

Jan √ėberg, fil.dr.

Den Transnationale Stiftelse
oberg@transnational.org

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

DR’s uvildighed i forhold til det milit√¶re

Next Story

The Transnational РEn global fredsportal à la gourmétrestaurant

Latest from Danmark

%d bloggers like this: