/

Kosovo idag og Politiken dengang & idag

Den glimrende EU-site EUObserver afsl√łrer i dag at Europar√•dets unders√łgelse viser at Kosovos premierminister Hacim Thaci er – og l√¶nge har v√¶ret – en “organ-h√łstende maffia boss. Det er en ret saftig historie, m√• man sige!

Det nye land i Europa – den anden albanske stat – som USA og EU s√• energisk st√łttede imod de folkemyrdende serbere har i √•rtier v√¶ret en kriminalitetens sorte hul. Vi var nogle stykker som i 1990-erne opholdt os ret s√• meget i netop Kosovo og havde f√•et f√¶rden af d√©t – og af at alt ikke var sort og hvidt d√©r heller.

Jeg holdt i 1994 op med at skrive i Politiken, efter 20 √•r, p√• grund af den redaktionelle linjes uforbeholdne st√łtte til ledelserne i Zagreb, Sarajevo, Prishtina, entydigt anti-serbisk som store dele af den vestlige presse.
Dagbladet var helt p√• Kosovo-albanernes side. De var uskyldige ofre for Milosevic og storserbiske, fascistiske dr√łmme. Milosevic havde planlagt et folkemord p√• alle 1,5 millioner albanerne i provinsen, det sagde nemlig Clinton og s√• troede Politiken det var sandt. Man gjorde aldrig sine l√¶sere opm√¶rksom p√• at man redaktionelt anvendte betegnelsen “Kosova” for den selvst√¶ndige stat, dagbladet som dagblad st√łttede helt og fuldt. (P√• serbisk hedder det Kosmet i Metohija).

I dag den 15. december hvor EUObserver bringer denne fantastiske historie om Vestens darling, Thaci, er der ikke ét ord i Politiken om den. (Opdateret den 17: Det er der heller i dag!)

Vi ser m√łnstret fra andre steder: Vestverden st√łtter det v√¶rste afskum for at opn√• sine egne m√•ls√¶tninger – i Kosovos tilf√¶lde den enorme Bondsteel-base og sikring af olie- og gasledninger fra Central-Asien gennem Balkan – og foreg√łgler sig selv og verden at det handler om omsorg for menneskelige rettigheder og man g√łr banditter til engle.

Interesting too?  I am not a Dane: Short open letter

Husk p√• at Thaci var den unge charmerende mand, som Madeleine Albright, Clinton’s udenrigsminister, tog i sin favn f√łr, under og efter Rambouillet-“forhandlingerne” hvis forudbestemte resultat blev det direkte p√•skud for NATOs √łdel√¶ggelse af Serbien i 78 dages frygtelige bombardementer.

Og hvem var en af hoveddiplomaterne, der solidarisk sad på gulvet med den Kosovo-Albanske Befrielseshærs (KLA/UCK) Рmaffia-relaterede Рledere og gjorde denne af USA terrorist-listede organisation salonfähig?

Det var s√•m√¶nd den nyligt afd√łde Richard Holbrooke. Ikke et ord om d√©t heller i vestlige presse – eller om at han var den, der gav gr√łnt lys i 1980 for Kwangju-massakren p√• hundredvis af ubev√¶bnede, pro-demokrati demonstrerende studenter i Sydkorea.

Vel, Wikileaks er interessant p√• √©n m√•de. Det mest interessante er m√•ske dog alligevel d√©t, der er kendt men systmatisk s√łges fortiet.

Og hvad skal Politiken dog stille op med sine dengang så politisk korrekte meninger?

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

  1. Det er s√•dan nogle sandhedss√łgende mennesker som dig, Hr √ėberg, vi kan takke for at kloden stadig drejer og vi egsisterer, trods alt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Politiken-interview om Nordkorea og dækningen i almindelighed

Next Story

Forskning, fred og fotografi РEt nyt år med gamle og nye opgaver

Latest from Kosovo & Ex-Jugoslavien

%d bloggers like this: