/

Sanktionitis – eller EU’s ottende sanktionspakke mod Rusland

Danmarks Radio meddelte i går, at Europa-Kommissionen foreslår nye sanktioner mod Rusland Рfaktisk den ottende runde af slagsen. Denne gang er årsagen den, at Rusland har afholdt folkeafstemninger i Donbas i Ukraine. Wall Street Journal har detaljerne. Jeg forestiller mig, at det handle om en ny sygdom РSanctionitis.

ūü©ļ

Den synes relateret til et st√łrre, sk√¶bnesvangert sygdomsbillede med f√• behandlingsmuligheder:

Sanktionitis + Hybris + Masochisme + Selvdestruktive Impulser.

Lad os således kalde det SHMSI-syndromet:

Patienten har tågede forestillinger om virkeligheden og egen styrke samt overdriver ad absurdum de positive effekter af sine formodet ædle gerninger. Glæden ved at straffe andre og udelukke dem Рhelst millioner af uskydlige mennesker Рnærmer sig det orgiastiske.

Patienten lider desuden af to tvangstanker: dels om egen uskyld i alt, der g√•r sk√¶vt for patienten, og tanken om at begreber som forhandling, samarbejde og fred er ondskabsfuld propaganda ude af trit med hvad patienten opfatter som “realiteterne.”

Det kan ikke udelukkes at patienten kan være til fare for sine omgivelser.

Hvis patienten ikke f√•r hj√¶lp i tide vokser risikoen for et stadigt mere isoleret socialt liv, √łkonomisk ruin og et liv som tigger.

Well, on a more serious note: Gad vide hvor mange flere pakker, der kan gennemf√łres uden at nogen i de kredse indser, at sanktionerne ikke fungerer – og slet ikke p√• denne m√•de – og at deres virkninger i h√łjere grad er selvdestruktive.

Alle r√łde lamper advarer om en dyb og bred krise i hele Europa denne vinter – og alligevel bliver man ved, fordi den selvretf√¶rdigg√łrende afstraffelse og Russofobi har erstattet enhver form for rationel tankevirksomhed.

Og beslutninger tages så hurtigt, så overilet og refleksmæssigt, at der ikke er tid til konsekvensanalyser.

Interesting too?  Den nye verden

Husk p√• at over 80% af verdens befolkning lever i lande, der ikke st√łtter NATO/EU-landenes sanktionspolitik og oprustningen af Ukraine, ligesom de lande, der kun m√łder USA/vestlig konfrontation, mere og mere finder sammen om nye – af vesten uafh√¶ngige – former for √łkonomisk, politisk og kulturelt samarbejde. T√¶nk blot p√• Kina, Indien, Rusland, Iran, Indonesien – t√¶nk p√• Shanghai Cooperation Organisation (SCO) og the Belt And Road Initiiative (BRI) – verdens st√łrste fredelige samarbejde med cirka 140 lande, kun ikke vestlige.

I 1970-erne kaldte vi det horisontal, kollektiv self-reliance – til erstatning af vertikal afh√¶ngighed af USA’s imperium og gamle europ√¶iske koloni-relationer.

N√•r h√¶derlige mennesker ikke l√¶ngere kan betale sine regninger i den kommende vinter kan man regne med at de g√•r ned p√• gaden og protesterer s√• det kan h√łres og ses. Der bliver yderligere valgskred til h√łjre – som for nyligt i Sverige og Italien – social uro og m√•ske voldelige demonstrationer rundt om i EU-landene.

Demokratiet og ytrings- og andre friheder vil blive yderligere begrænset, kritik tåles ikke for der er Рofficielt Рkun én sandhed. Den er eliternes sandhed og eliter er mere solidariske med hinanden end med deres respektive befolkninger.

Demokratierne står i fare for at blive det, de Рtomt Рbeskylder andre at være: Autoritære.

Det kommer ikke til at tage s√• lang tid f√łr mennesker begynder at sp√łrge: Hvorfor skal vi betale prisen for NATOs ekspansion – NATO skulle give os sikkerhed og vi er nu p√• randen af atomkrig?

Hvorfor skal min famile lide p√• grund af Ruslands helt og holdent modproduktive krig i Ukraine som svar p√• ekspansionen – og EU-landenes hovedl√łse svar p√• d√©n invasion?

Interesting too?  Vestens reaktion p√• Ruslands invasion vil blive en boomerang

Og hvor meget er jeg parat til at betale i hverdagen for at st√łtte og opruste Ukraine, s√• vi sammen med det √©n gang for alle kan kn√¶kke Rusland? Til nytte for hvem? Og hvor l√¶nge? Skal vi virkeligt finde os i at vore b√łrn og b√łrneb√łrn skal leve – om overhovedet – i en ny √•rtier lang kold krig takket v√¶re en total cancellering af Rusland som en del af Europa?

Ukraine er sagligt set strategiskt temmeligt uv√¶sentligt for Vesten. Dog ikke for NATO’s ufejlbarlighed og prestige, for alliancen har brugt 30 √•r p√• at v√¶re i, lokke og militarisere Ukraine s√• det – mod alle afgivne l√łfter om ikke-ekspansion, kloge eksperters advarsler, alle russiske lederes vrede og den ukrainske befolknings preferencer – skulle blive NATO-medlem.

L√¶g dertil at 90+% af vesteurop√¶erne ingen som helst personlige relationer har til Ukraine, dets historie eller dets folkeslag, ikke har personlige ukrainske venner eller nogensinde har bes√łgt Ukraine.

Som flokdyr flager virksomheder, kongehuse og politikere for noget, de ikke aner hvad er og en konflikt, de endnu mindre har en anelse om – fordi de vildledes af ‘ledende’ medier 24/7.

Vestens st√•r sammen om at hade og kn√¶kke Rusland p√• en gennemfalsk sort-hvid fort√¶lling. Den vil sandsynligvis styrte sammen f√łr EU-kraterne – kakistokraterne – ved af det.

Som så meget andet for Vesten i disse Рunikt farlige Рtider.

Jeg blir altid glad for en p√•sk√łnnelse for mine frie skriverier. Det er hurtigt, let og sikkert. Mange tak!

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Sygdommens oph√łr er uundg√•eligt – enten gennem konfrontation med en st√łrre virkelighed, herunder d√łden – eller ved lidt motion, frisk luft i det fri, sol og vitaminer. De fleste er f√łdt velskabt – det vanskabte i de fremherskende geopolitiske doktriner m√• s√łges andetsteds. Vinterm√łrket mod nord og vest er velkendt – bevidsthedens d√¶mrende horisont i “vesten” er s√• lav, at selv dv√¶rge kaster lange skygger. Napoleon og Hitler undervurderede den kontinentale vinter, og der er tilsyneladende ikke noget der har √¶ndret sig selvom muligheden for at l√¶re af historiske fejltagelser foreligger s√• rigeligt. “hvis man vil holde p√• en hemmelighed, m√• man end ikke r√łbe den for sig selv” ( frit efter Giulio Andreotti, C√¶cars navnebroder ). I√łvrigt sidder “dumheden” ( det irrationelle ) i den menneskelige hjerne – intet andet levende v√¶sen udviser en lignende adf√¶rd – selv hungrende lemminger er sig ikke deres kollektive selvmord bevidst. Derfor er det oplagt at inddrage “psykologisk erfaringer” i forst√•elsen af f√¶nomenet – dt m√• indkredses ud fra s√• bred en tilgang som muligt, uden at tabe fagdisciplinernes vundne erfaring og eller miste et varmhjertet og rummeligt menneskesyn. Sanctionitis t√•ler ikke dagens ( og virkelighedens ) klare lys, lige s√• lidt som virus g√łr. Menneskeheden har klaret b√•de farligere virus, naturkatastrofer, istidernes cyklusser igenne et par millioner √•r – v√¶rst nok det som C.G.Jung kaldte for “psychic epidemics”, af hvilke vi for tiden st√•r i et par stykker af slagsen – og vil ogs√• klare de verserende. Det tager un√łdige lidelser og d√łd med sig – meget tragisk – men man kan ikke sl√• liv af de deminsioner, der findes p√• denne planet, ihjel. De ved ogs√• “de gale og herrel√łse hunde, med alle deres overrevne l√¶nker og skarpe t√¶nder” – det er derfor “A+bomben” ikke forl√¶ngst er faldet, og grunden til at de bruger s√• meget tid p√• at genere flest mulige, med hele det velkendte arsenal fra b√łdlens v√¶rkt√łjskasse.

    • Mange mange tak endnu engang, Omar. Enlightenment i hver en linje. Skriv lidt for vore l√¶sere om – eller lav en reference til – Jung’s psychic epidemics s√• l√¶serne kan l√¶se mere og jeg selv blive (endnu :-)) klogere…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Hvorfor USA er på vej ned Рog hurtigere end du måske tror: Min forudsigelse for godt 40 år siden

Next Story

Danmarks sikkerhed og forsvar frem mod 2035: Hjerned√łdt forsvar for mere militarisme og krig

Latest from Rusland

Nej till NATO!

“Nej till NATO” √§r en svensk folkr√∂relse, som du b√∂r k√§nna till om du har det

%d bloggers like this: