/

From Warfare to Peacefare Economic Thinking

Jan Oberg

August 20, 2022

This analysis of warfare, peace and economic thinking was written at the invitation of the esteemed magazine China Investment and published in its July 2022 issue in both Chinese and English.

I was delighted to be invited to write and to learn that a Chinese investment/economics magazine would take interest in peace. I have never been asked to do something like that by a similar Western magazine. But the West will soon have to address the links between warfare and economy.

In addition, the cooperation about it with editor Wang Xiaobo was smooth and super-professional, and the editor-in-chief has expressed an interest in printing articles by me in the future too.

Please now read “From Warfare to Peacefare Economic Thinking” in
“China Investment” in English or Chinese.

Or as PDF which you can also download freely:

I’m grateful for every little support from you for my free writing. It is quickly done, easy and secure. Many thanks!

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

4 Comments

  1. Ja , kinesere elsker fred, bare se hvordan de agerer overfor Taiwan, Trusler, overflyvninger og blokade Ha ha

    • Eftersom du ikke har læst eller i hvert fald ikke forstået et ord af denne i hovedsagen teoretiske artikel, der ikke siger ét ord om Taiwan, ville du nok give omverdenen og mine læsere hér et bedre indtryk af dig selv hvis du lod være med at gøre dig morsom på din egen bekostning.

    • Det er vist dig der gør sig selv ufrivilligt morsom, med dit had til demokrati og frihed. Med med stor kærlighed til Diktatorer,Undertrykkelse,propaganda og had. Putin og Xi viser os, deres sande ansigt, mens du bare lapper deres løgne i dig, helt uden tanke eller kritik, alt imens du kalder dig fredsforsker !!!. Sådanne diktaturer forstår kun magtens sprog, og holder kun fred af angst for at miste deres magt/priviligier. Du vil for altid være placeret som medløber til diktaturer i selskab med Quisling,Franco,La Keitel, og utallige andre. beryktet for al tid.

  2. Tak for din kommentar til min artikel og din beskrivelse af mig. Den lader jeg skam stå men vil lige gøre dig opmærksom på at det så er det sidste du skriver hér og hvor du eller måtte kommentere mig.
    PS Jeg kalder mig freds- og konfliktforsker, fordi jeg er doktor i sociologi, docent i freds- og konfliktforskning, æresdoktor, fhv professor i faget. Bare så du kan lære noget – dog næppe respekt for dem, der mener noget andet end du selv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Nancy Pelosi, Taiwan and the changing world order

Next Story

Samtale om Ukraine, konflikt og krig med David Trads

Latest from Fredsforskning

%d bloggers like this: