Udenrigsminister Jeppe Kofod manipulerer virkeligheden groft – Ritzau lader som ingenting

LÊs denne Ekstrablads-artikel om Danmarks og Ruslands udvisninger af ambassadepersonale. Og lÊg mÊrke til udenrigministerens selv- eller snarere skrÄsikre svar.

Helt frejdigt og uden mindste dokumentation – eller sandsynliggĂžrelse – fortĂŠller minister Kofod at Rusland er sĂ„ tarveligt at det udviser danske diplomater som svar pĂ„ at Danmark har udvist efterretningsofficerer.

Det iÞjnefaldende utrovÊrdige omkring disse fÞrste udvisninger har jeg skrevet om hér.

Det viser, siger han, at Rusland ikke Ăžnsker “diplomatisk dialog.” Og sĂ„ bliver det endnu mere festligt for “de danske diplomater er ‘blevet brikker i Putins kyniske magtspil’.

– De har lĂŠnge forsĂžgt at gĂžde jorden for en kritisk, saglig og fredelig dialog med Rusland.

– Vi har insisteret pĂ„ at give diplomatiet en rolle. Det er prĂŠcis derfor, vi har undladt at udvise russiske diplomater fra Danmark, men mĂ„lrettet og alene er gĂ„et efter russiske efterretningsagenter, lyder det.”

Undskyld, men hvor har Danmark satset det mindste pÄ dialog?

Her er hvad Danmark sammen med NATO og EU har gjort sit yderste for for at fremme:

Ensidig fordĂžmmelse, militĂŠre tiltag i Baltikum, flagning og belysning pĂ„ offentlige bygninger med Ukraines flag, nedlĂŠgning af kulturelt samarbejde hvis det involverer russere, gentagne danske ministerbesĂžg i Kiev – men intet i Moskva – indpumpning for (hvad der er offentligt), vĂ„ben og ammunition fra Danmark til Ukraine for en milliard kroner med lĂžfte om mere under statsminister Frederiksens besĂžg, besĂžg af og klapsalver for den ukrainske ambassadĂžr i folketinget, besĂžg af den ukrainske udenrigsminister i Danmark, tilbagetrĂŠkning af danske virksomheder fra Rusland, deltagelse i kvĂŠlende og tidsubestemte eller ikke-konditionerede Ăžkonomiske sanktioner mod Rusland og dets uskyldige folk; en nĂŠsten ubĂŠrlig dĂŠmonisering og koldkrigsretorik fra stats-, udenrigs- og forsvarsministeren mod Rusland og Putin og den systematiske fortielse af det faktum at NATO’s ekspansion har skabt den underliggende konflikt over 30 Ă„r, det af USA orkestrerede regimeskiftet pĂ„ Maidan-pladsen i 2014 og NATO-landes og CIA’s trĂŠning af Ukraines militĂŠr (herunder neo-Nazi enheder, se Los Angeles Times) i en sĂ„dan grad,at Rusland har fĂžlt sig bĂ„de krĂŠnket og truet af det til at gribe forebyggende ind militĂŠrt samt systematiske forsĂžg pĂ„ at fĂ„ resten af verden med pĂ„ at fordĂžmme Rusland samt en form for styring af et ekstremt enĂžjet og uniformt mediebillede pĂ„ tvĂŠrs af det danske pressespektrum – hvor vel kun Arbejderen har tĂŠnkt selv.

Interesting too?  Det danske fredsakademi siger sandheden forud for Hiroshima og Nagasaki 75

Og ja – pĂ„ Danmarks egen befrielsesdag at samle danskere pĂ„ RĂ„dhuspladsen hvor de gudhjĂŠlpeosalle med statsministerens deltagelse misbruger Poul Henningsens tekst fra 1940 – “Man binder os pĂ„ mund og hĂ„nd” for at illustrere at Ruslands invasion af Ukraine bĂžr sammenlignes med Hitler-Tysklands adfĂŠrd. Og ogsĂ„ dĂ©r talte Ukraines prĂŠsident Zelenski til danskerne.

Det er alt dette, der ligger til grund for Danmarks udenrigsministers frejdig udsagn at “Vi har insisteret pĂ„ at give diplomatiet en rolle.”

Sandhedsindholdet kan ligge pÄ et meget lille sted. Og enten véd han det godt selv og sÄ lyver han bevidst eller ogsÄ er han uvidende i en sÄdan grad at han mÄ betegnes som uegnet i jobbet.

FĂ„ dage efter dette interview – foretaget af Ritzau uden opfĂžlgende spĂžrgsmĂ„l, det man kalder mikrofonholderi – rejser udenrigsministeren sĂ„ til Bosnien og udtaler igen til Ritzaus og uden opfĂžlgende spĂžrgsmĂ„l at:

“Der er ingen tvivl om, at Rusland puster til ilden her pĂ„ Balkan, ligesom de gĂžr i Ukraine, hvor de ulovligt invaderer et suverĂŠnt land.”

Vi er nok sÄ mange, der véd lidt om Balkan i almindelighed og Bosnien i sÊrdeleshed, der ogsÄ véd at der er al grund til tvivle pÄ denne pÄstand.

Vil minister Kofod vĂŠre sĂ„ venlig – og anstĂŠndig – at fortĂŠlle os konkret hvorledes Rusland puster til ilden pĂ„ Balkan og hvordan det, Rusland gĂžr dĂ©r, pĂ„ nogen mĂ„de ligner Ukraine?

Nej, dét kan du vÊre helt sikker pÄ at han ikke vil eller tÞr.

Hvad det retteligt handler om er at den amerikanske Dayton-aftale fra 1995, som blandt andet undertegnede kritiserede sÞnder og sammen, da den blev indgÄet, nu faktisk viser alle sine dÄrlige sider og hvorfor den aldrig kunne bringe fred til Bosnien.

Interesting too?  Nej til amerikansk militĂŠr pĂ„ dansk jord

Om den slags véd udenrigsministeren Äbenbart ingenting. Bosnien er ham for kompliceret. Bare sige noget negativt om Rusland. Det véd han gÄr hjem i den NATO-amerikanske propaganda-drive mod Rusland.

Virkeligheden spiller ikke nogen som helst rolle for ham – og sandsynligvis heller ikke for staben omkring ham i ministeriet.

Ellers ville vel nogen hoppe af skuden og fortĂŠlle offentligt hvorfor de ikke lĂŠngere kunne se sig selv i spejlet.

PĂ„ min Facebook-profil skrev jeg denne korte sarkastiske kommentar:

“Han har ikke helt Ulf Pilgaards eller Dirch Passers format, men han er pĂ„ vej. Eller mener han virkeligt dette og er ufrivilling komisk?
Jeg gentager mig selv: DĂ©r hvor Vestens intellektuelle nedrustning skĂŠrer militarismens oprustning, vil vor civilisation sandsynligvis ende.”

Der kan du ogsÄ se hvilke kommentarer, minister Kofod fÄr med pÄ vejen.

Jeg blir altid glad for en pÄskÞnnelse for mine frie skriverier. Det er hurtigt, let og sikkert. Mange tak!

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Ja det er tĂŠnderskĂŠrende sĂ„ ensidigt, fordummende og blindt alle er tilstede i konflikten. Det er en ringe trĂžst at det gĂŠlder vestlige som Ăžstlige topfolk. FÅ HOLDER HOVEDET KOLDT OG SØGER DIALOG.

  2. Lidt lĂžse reflektioner over dette og hint :

    I YushchenkoÂŽs presidentperiode rejstes monument over nazisten Stepan Bandera i Lviv, Ukraine, i 2007. Det svarer til at man pĂ„ dette tidspunkt i Aabenraa/Kolding havde rejst monument over Fritz Clausen, eller i Fyresdal/Bergen havde rejst monument over Quisling, eller i Rosenheim/Munchen havde rejst monument over Goering, eller i Washington havde rejst monument over J.E.Hoover eller i Kiev/Skt Petersborg havde rejst monument over Trotskij – eller rejste et monument over Mette F i en stĂžrre jydsk kystby, f.eks ved giftdepoterne i HarboĂžre, i de forhenvĂŠrende minkfarmes kystomrĂ„der – og mon ikke der ogsĂ„ kunne blive plads til et par skamstĂžtter til Morten BĂždsskov, Jeppe Kofod – ” …and still counting…” – de kunne evt stilles op en kreds omkring den sĂ„kaldte “frihedsstĂžtte” ved Kbh HovedbanegĂ„rd – det kunne give anledning til at tĂŠnke over hvordan disse politiske beslutninger og begivenheder pĂ„ tvĂŠrs af nogle Ă„rhundreder pĂ„ en dobbelt-diabolsk mĂ„de spejler sig i hinanden.
    Den danske konge havde kun 20-40 Ă„r fĂžr rejsningen af den sĂ„kaldte frihedsstĂžtte smadret de gamle fĂŠllesskaber i de danske landsbyer gennem flere jordreformer. Men det er en anden historie – eller er der noget nyt under solen ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Statsminister Frederiksens hÄblÞse forsÞg pÄ at pÄvirke Indien til at pÄvirke Rusland

Next Story

Ole WÊver og Jan Øberg om fredens fremtid

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: