Udenrigsminister Jeppe Kofod manipulerer virkeligheden groft – Ritzau lader som ingenting

Læs denne Ekstrablads-artikel om Danmarks og Ruslands udvisninger af ambassadepersonale. Og læg mærke til udenrigministerens selv- eller snarere skråsikre svar.

Helt frejdigt og uden mindste dokumentation – eller sandsynligg√łrelse – fort√¶ller minister Kofod at Rusland er s√• tarveligt at det udviser danske diplomater som svar p√• at Danmark har udvist efterretningsofficerer.

Det i√łjnefaldende utrov√¶rdige omkring disse f√łrste udvisninger har jeg skrevet om h√©r.

Det viser, siger han, at Rusland ikke √łnsker “diplomatisk dialog.” Og s√• bliver det endnu mere festligt for “de danske diplomater er ‘blevet brikker i Putins kyniske magtspil’.

– De har l√¶nge fors√łgt at g√łde jorden for en kritisk, saglig og fredelig dialog med Rusland.

– Vi har insisteret p√• at give diplomatiet en rolle. Det er pr√¶cis derfor, vi har undladt at udvise russiske diplomater fra Danmark, men m√•lrettet og alene er g√•et efter russiske efterretningsagenter, lyder det.”

Undskyld, men hvor har Danmark satset det mindste på dialog?

Her er hvad Danmark sammen med NATO og EU har gjort sit yderste for for at fremme:

Ensidig ford√łmmelse, milit√¶re tiltag i Baltikum, flagning og belysning p√• offentlige bygninger med Ukraines flag, nedl√¶gning af kulturelt samarbejde hvis det involverer russere, gentagne danske ministerbes√łg i Kiev – men intet i Moskva – indpumpning for (hvad der er offentligt), v√•ben og ammunition fra Danmark til Ukraine for en milliard kroner med l√łfte om mere under statsminister Frederiksens bes√łg, bes√łg af og klapsalver for den ukrainske ambassad√łr i folketinget, bes√łg af den ukrainske udenrigsminister i Danmark, tilbagetr√¶kning af danske virksomheder fra Rusland, deltagelse i kv√¶lende og tidsubestemte eller ikke-konditionerede √łkonomiske sanktioner mod Rusland og dets uskyldige folk; en n√¶sten ub√¶rlig d√¶monisering og koldkrigsretorik fra stats-, udenrigs- og forsvarsministeren mod Rusland og Putin og den systematiske fortielse af det faktum at NATO’s ekspansion har skabt den underliggende konflikt over 30 √•r, det af USA orkestrerede regimeskiftet p√• Maidan-pladsen i 2014 og NATO-landes og CIA’s tr√¶ning af Ukraines milit√¶r (herunder neo-Nazi enheder, se Los Angeles Times) i en s√•dan grad,at Rusland har f√łlt sig b√•de kr√¶nket og truet af det til at gribe forebyggende ind milit√¶rt samt systematiske fors√łg p√• at f√• resten af verden med p√• at ford√łmme Rusland samt en form for styring af et ekstremt en√łjet og uniformt mediebillede p√• tv√¶rs af det danske pressespektrum – hvor vel kun Arbejderen har t√¶nkt selv.

Interesting too?  Vi har en verden, der skaber frygt

Og ja – p√• Danmarks egen befrielsesdag at samle danskere p√• R√•dhuspladsen hvor de gudhj√¶lpeosalle med statsministerens deltagelse misbruger Poul Henningsens tekst fra 1940 – “Man binder os p√• mund og h√•nd” for at illustrere at Ruslands invasion af Ukraine b√łr sammenlignes med Hitler-Tysklands adf√¶rd. Og ogs√• d√©r talte Ukraines pr√¶sident Zelenski til danskerne.

Det er alt dette, der ligger til grund for Danmarks udenrigsministers frejdig udsagn at “Vi har insisteret p√• at give diplomatiet en rolle.”

Sandhedsindholdet kan ligge på et meget lille sted. Og enten véd han det godt selv og så lyver han bevidst eller også er han uvidende i en sådan grad at han må betegnes som uegnet i jobbet.

F√• dage efter dette interview – foretaget af Ritzau uden opf√łlgende sp√łrgsm√•l, det man kalder mikrofonholderi – rejser udenrigsministeren s√• til Bosnien og udtaler igen til Ritzaus og uden opf√łlgende sp√łrgsm√•l at:

“Der er ingen tvivl om, at Rusland puster til ilden her p√• Balkan, ligesom de g√łr i Ukraine, hvor de ulovligt invaderer et suver√¶nt land.”

Vi er nok så mange, der véd lidt om Balkan i almindelighed og Bosnien i særdeleshed, der også véd at der er al grund til tvivle på denne påstand.

Vil minister Kofod v√¶re s√• venlig – og anst√¶ndig – at fort√¶lle os konkret hvorledes Rusland puster til ilden p√• Balkan og hvordan det, Rusland g√łr d√©r, p√• nogen m√•de ligner Ukraine?

Nej, d√©t kan du v√¶re helt sikker p√• at han ikke vil eller t√łr.

Hvad det retteligt handler om er at den amerikanske Dayton-aftale fra 1995, som blandt andet undertegnede kritiserede s√łnder og sammen, da den blev indg√•et, nu faktisk viser alle sine d√•rlige sider og hvorfor den aldrig kunne bringe fred til Bosnien.

Interesting too?  Sovjetisk udredning om Danmarks krigsdeltagelse

Om den slags véd udenrigsministeren åbenbart ingenting. Bosnien er ham for kompliceret. Bare sige noget negativt om Rusland. Det véd han går hjem i den NATO-amerikanske propaganda-drive mod Rusland.

Virkeligheden spiller ikke nogen som helst rolle for ham – og sandsynligvis heller ikke for staben omkring ham i ministeriet.

Ellers ville vel nogen hoppe af skuden og fortælle offentligt hvorfor de ikke længere kunne se sig selv i spejlet.

På min Facebook-profil skrev jeg denne korte sarkastiske kommentar:

“Han har ikke helt Ulf Pilgaards eller Dirch Passers format, men han er p√• vej. Eller mener han virkeligt dette og er ufrivilling komisk?
Jeg gentager mig selv: D√©r hvor Vestens intellektuelle nedrustning sk√¶rer militarismens oprustning, vil vor civilisation sandsynligvis ende.”

Der kan du også se hvilke kommentarer, minister Kofod får med på vejen.

Jeg blir altid glad for en p√•sk√łnnelse for mine frie skriverier. Det er hurtigt, let og sikkert. Mange tak!

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Ja det er t√¶ndersk√¶rende s√• ensidigt, fordummende og blindt alle er tilstede i konflikten. Det er en ringe tr√łst at det g√¶lder vestlige som √łstlige topfolk. F√Ö HOLDER HOVEDET KOLDT OG S√ėGER DIALOG.

  2. Lidt l√łse reflektioner over dette og hint :

    I Yushchenko¬īs presidentperiode rejstes monument over nazisten Stepan Bandera i Lviv, Ukraine, i 2007. Det svarer til at man p√• dette tidspunkt i Aabenraa/Kolding havde rejst monument over Fritz Clausen, eller i Fyresdal/Bergen havde rejst monument over Quisling, eller i Rosenheim/Munchen havde rejst monument over Goering, eller i Washington havde rejst monument over J.E.Hoover eller i Kiev/Skt Petersborg havde rejst monument over Trotskij – eller rejste et monument over Mette F i en st√łrre jydsk kystby, f.eks ved giftdepoterne i Harbo√łre, i de forhenv√¶rende minkfarmes kystomr√•der – og mon ikke der ogs√• kunne blive plads til et par skamst√łtter til Morten B√łdsskov, Jeppe Kofod – ” …and still counting…” – de kunne evt stilles op en kreds omkring den s√•kaldte “frihedsst√łtte” ved Kbh Hovedbaneg√•rd – det kunne give anledning til at t√¶nke over hvordan disse politiske beslutninger og begivenheder p√• tv√¶rs af nogle √•rhundreder p√• en dobbelt-diabolsk m√•de spejler sig i hinanden.
    Den danske konge havde kun 20-40 √•r f√łr rejsningen af den s√•kaldte frihedsst√łtte smadret de gamle f√¶llesskaber i de danske landsbyer gennem flere jordreformer. Men det er en anden historie – eller er der noget nyt under solen ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Statsminister Frederiksens h√•bl√łse fors√łg p√• at p√•virke Indien til at p√•virke Rusland

Next Story

Ole W√¶ver og Jan √ėberg om fredens fremtid

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: