////

M√łde om Kina hos Dansk Industri & Sense China – en video med samtalen og en pikant afvisning af kildekritik.

M√łdets forl√łb p√• video

H√©r kan du se videon med dagens debat – f√łrst en introduktion ved Dansk Industris repr√¶sentant i Shanghai, Peter B√łgh Hansen, DI/Sense China; derefter en diskussion ledt af Peter Thagesen, Dansk Industri med Lene Winther fra Berlingske Tidende, Jonas Parello-Plesner fra (Fogh) Rasmussen Global, Casper Wichmann fra K√łbenhavns Universitet og undertegnede.

Se og lyt til samtalen og dan dig selv et indtryk af hvad deltagerne mener om Kina og Vestens/USAs politik.

Dernæst et lille pikant efterspil.

I videon omkring 74:15 siger Lene Winther at “der har siddet 1 million uyghurer i opdragelsesanstalter” i Xinjiang-provinsen (hvor jeg tillader mig at afbryde hende).

Det forholder sig s√•dan at TFF har skrevet en rapport, der analyserer stort set samtlige vestlige rapporter om “folkemordet” – som USA og andre lande kalder det – i Xinjiang, “The Xinjiang Genocide Determination As Agenda.” Vi viser at disse rapporter ikke skulle passerer en opgave p√• en masters-uddannelse – de er uden samfundsvidenskabelig metode, tendenti√łse politiske bestillingsarbejder af forfattere, der st√•r det Milit√¶r-Industrielle-Media-Akademiske Kompleks (MIMAK) meget n√¶rt.

Og praktisk talt alle baseres p√• databeregninger og ekstrapolationer af en tysk-amerikansk kristen fundamentalistisk forsker Adrian Zenz, der – og det dokumenterer vi ogs√• – har siddet p√• TV og sagt, at han har Guds mandat til at kritisere Kina som han g√łr. Vi har fulgt denne rapport op med en bredere, Behind The Smokescreen. An Analysis of the West’s Destructive China Cold War Agenda And Why It Must Stop. De er begge fra 2021 og jeg er medforfatter af begge.

Jeg fandt det derfor rimeligt at efter debatten sige til Lene Winther at hvis hun gav mig sin e-mail adresse, s√• ville jeg gerne sende hende de n√¶vnte rapporter til orientering. Sk√łnt det var venligt ment, svarede hun: “Det skal du ikke g√łre, jeg har v√¶ret i Xinjiang flere gange.”

Det m√• v√¶re omkring 40. gang at vestlige mainstream-journalister, som jeg henvender mig til personligt vedr√łrende det akademiskt uholdbare grundlag for deres artikler, enten afviser eller undlader at svare. Jeg finder det i den grad bet√¶nkeligt, at der ikke synes at eksistere en professionel holdning til kildekritik, formodentlig fordi et bestemt narrativ skal opretholdes – eller fordi journalisten ikke √łnsker at f√• rokket ved sin grundmurede personlige holdninger. Og det gamle princip om at fakta f√łrst skal publiceres n√•r to eller flere af hinanden uafh√¶ngige kilder har bekr√¶ftet dem er ogs√• g√•et fl√łjten.

I mods√¶tning til den for folkeoplysningen s√• vigtige pluralisme med belysning og tolkning af problemer fra flere vinkler bliver der tale om negativ holdningsjournalistik. Hvis man ser h√©r s√• har Lene Winther – som s√• mange andre i branchen – udelukkende skrevet negativt om Kina og forholdene d√©r, f.eks. om Xinjuang under overskrifter som “Det er en af verdens mest brutale politistater, hvor styrets √łje f√łlger dig overalt. Men pludseligt er det hele lige s√• uskyldigt som “La La Land” eller “Det er et ‘dystopisk helvedeslandskab’“…

Invitationen

Sammen med andre Kina-kendere er jeg blevet inviteret af Dansk Industri og dets Sense China Network at tage temperaturen på Kinas modernisering.

Det er et offentligt m√łde, som du kan deltage i via Zoom torsdag den 20. januar 14:00 – 15:30.

Mere om det hér hvor du også kan tilmelde dig.

Eller l√¶s PDF-en om arrangementet. Eller h√©r p√• Sense China – hvis valgsprog er: “It’s time to learn about China!”

Det er den rette holdning, som jeg ser det.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Jeg glæder mig meget til at deltage.

Og m√•ske m√łdes med dig i f√¶lles interesse for dette ekstremt vigtige lands udvikling.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Ukraine: The West Has Paved the Road to War with Lies

Next Story

Discussion on RT America concerning Ukraine

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: