////

Hvor har Danmark meget at være stolt af

Foto: Affyring af Harpoon-missil fra Iver Huitfeldt. Henning Jespersen-Skree, Forsvaret.

Jeg l√¶ser p√• Danmarks Radios hjemmeside at “De danske missiler er leveret til Ukraine” og at de kan holde russiske skibe p√• afstand. Og s√•dan lyder minsandten den milit√¶re ekspertise, som er den eneste Danmarks Radio beh√łver til sit public service mandat:

– “I begyndelsen af krigen var Nato mere tilbageholdende med at sende v√•bensystemer til Ukraine. If√łlge Peter Viggo Jakobsen skyldes det, at man var bange for, at Rusland ville vinde krigen hurtigt.

РHvis man sendte alt for mange avancerede våben ind i Ukraine, så ville man jo bare udruste den russiske hær.

– Nu kan man se, at ukrainerne har en chance for at holde russerne stangen og m√•ske endda erobre noget af deres land tilbage, og det er i den situation, at man begynder at levere flere konventionelle v√•ben, siger Peter Viggo Jakobsen.”

Og det er jo fra dén vinkel sandt nok. Man kan se det sådan når man kun har militære briller.

Centrum for hele denne forf√¶rdelige situation har imidlertid aldrig v√¶ret Ukraine; det er NATOs ekspansion til og med Ukraine og landet som krigsskueplads for sv√¶kkelsen – √©n gang for alle – af Ruslands milit√¶r. De massive √łkonomiske sanktioner skal s√• sv√¶kke Ruslands √łkonomi – der vel er p√• st√łrrelse med Italien – og n√•r Rusland er kommet ned p√• kn√¶, s√• skal NATO vende sig med sine allierede og “partnere” mod Kina.

Jeg t√¶nker i mit stille, s√łrgmodige sind:

Hvor har Danmark Рregering og folk Рdog meget at være stolte af.

Det eneste landet ikke kan er at bidrage til ting som:

konfliktanalyse,

dialog,

forhandlinger,

mægling,

konfliktl√łsning,

facilitering af disse ting,

diplomati,

selvstændig ikke-militær udenrigspolitisk tænkning,

bredere forståelse for hele verden, den uden for NATO og EU

ikkevold,

tillidsskabende foranstaltninger,

tidlig varsling af konflikter,

forsoning,

tilgivelse,

√łkonomisk samarbejde som fredsfremme,

fælles sikkerhed,

atomfrihed,

spændingsreduktion

menneskelig sikkerhed

Рog sikkert et par helt ligegyldige småting til.

Enhver idiot kan starte et slagsmål i en bar.

Men idioter kan ikke skabe fred.

Heller ikke en b√łllestats ledere.

For dem er fred farlig volapyk.

© Ola Sommelius

Hvis denne artikel var nyttig og du mener det er vigtigt med andre indfaldsvinkler end dem, du finder i mainstream/malstr√łms-medier, forskning og politik, s√• bliver jeg glad for at du viser det h√©r. Klik – det er sikkert, nemt og hurtigt.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

    • Jeg h√łrer det sorgmodige og deler det. Dog er jeg kun 71 s√• jeg lover at blive ved nogle √•r til. Og ja, selv det mest engagerede menneske har den ret, p√• et eller andet tidspunkt. Jeg h√•ber dog at du vil forts√¶tte med af og til at berige mit online hjem som du har gjort s√• fint mange gange. Alt godt! – Jan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

‘Peace is not the goal of these people…’

Next Story

Interview with Italian TV Channel: NATO’s domination project

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: