Syrien og mediekrigen om det

Jeg tog til Syrien p√• et ti-dages visum i december 2016 for at fors√łge at forst√• de konflikter, der ligger under den frygtelig vold vi har set i √•revis – og, naturligvis, for at bedre kunne frems√¶tte forslag til hvordan Syrien-krigene kan stoppes og landet genopbygges b√•de fysisk, menneskeligt og politisk.

Jeg bes√łgte Damascus og Aleppo, sidstn√¶vnte i tre dage i hvilke den enorme industri- og kulturby Aleppo atter kom under regeringskontrol efter at have v√¶ret under bes√¶ttelse siden 2012.

P√• det vidunderlige Hotel Beit Alwali i Damascus’ gamle bydel hvor jeg boede var der helt fine internet-forbindelser men ofte brud p√• elektriciteten, der dog kom tilbage p√• sekunder takket v√¶re generator.

hotel
The Beit Alwali Hotel – a place of seldom beauty, personality and service for US$ 65 per night in the midst of the old town of Damascus. It’s rare to see an owner and a staff caring for their hotel as a baby. 

Men det var uhyre sv√¶rt med internet-forbindelser og elektricitet p√• Hotel al Shahba i det vestre Aleppo. Af grunde jeg ikke begriber var der ingen mulighed for at f√• eller sende mail og umuligt at nu ud p√• nettet men derimod kunne man komme p√• Facebook som det eneste sted! Enten fra v√¶relset eller fra vestibulen.

Derfor blev det Facebook hvor de fleste af mine billeder, tekster og små iagttagelser findes Рmen der skal i de nærmeste uger kommer meget meget mere på Den Transnationale Stiftelses blog og hér.

Det er ogs√• der hvor der i ekstrem grad har floreret en debat om mine rapporter og konstraten til den almindelige d√¶kning i danske og andre vestlige medier – ikke mindst foranlediget af et ualmindeligt tendenti√łst fors√łg af Radio 24/7 at f√• mig placeret som advokat for Syriens pr√¶sident Assad – regimet og den syriske h√¶r.

Men indtil videre er ligger de f√łrste iagttagelser samt den omfattende debat med tusinder af indl√¶g – fordi jeg har formastet mig til at sige noget andet end det du oftest h√łrer – alts√• p√• min side p√• Facebook.

Interesting too?  Vagn Lundbye, min biologil√¶rer, er d√łd

Velkommen til debatten! Den bliver lang og sej.

alepdestruct1
An small except of the enormous destruction of Eastern Aleppo Рbeyond the imagination, I assume, for anyone who has not been there. Tens if not hundreds of square kilometres of destruction. © Jan Oberg 2016

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Til Anders Samuelsen f√łr m√łdet med de Hvide Hjelme

Next Story

Fact-finding mission til Syrien – og hvor du kan finde resultaterne fremover

Latest from Uncategorized

%d bloggers like this: