Syrien og mediekrigen om det

Jeg tog til Syrien på et ti-dages visum i december 2016 for at forsøge at forstå de konflikter, der ligger under den frygtelig vold vi har set i årevis – og, naturligvis, for at bedre kunne fremsætte forslag til hvordan Syrien-krigene kan stoppes og landet genopbygges både fysisk, menneskeligt og politisk.

Jeg besøgte Damascus og Aleppo, sidstnævnte i tre dage i hvilke den enorme industri- og kulturby Aleppo atter kom under regeringskontrol efter at have været under besættelse siden 2012.

På det vidunderlige Hotel Beit Alwali i Damascus’ gamle bydel hvor jeg boede var der helt fine internet-forbindelser men ofte brud på elektriciteten, der dog kom tilbage på sekunder takket være generator.

hotel
The Beit Alwali Hotel – a place of seldom beauty, personality and service for US$ 65 per night in the midst of the old town of Damascus. It’s rare to see an owner and a staff caring for their hotel as a baby. 

Men det var uhyre svært med internet-forbindelser og elektricitet på Hotel al Shahba i det vestre Aleppo. Af grunde jeg ikke begriber var der ingen mulighed for at få eller sende mail og umuligt at nu ud på nettet men derimod kunne man komme på Facebook som det eneste sted! Enten fra værelset eller fra vestibulen.

Derfor blev det Facebook hvor de fleste af mine billeder, tekster og små iagttagelser findes – men der skal i de nærmeste uger kommer meget meget mere på Den Transnationale Stiftelses blog og hér.

Det er også der hvor der i ekstrem grad har floreret en debat om mine rapporter og konstraten til den almindelige dækning i danske og andre vestlige medier – ikke mindst foranlediget af et ualmindeligt tendentiøst forsøg af Radio 24/7 at få mig placeret som advokat for Syriens præsident Assad – regimet og den syriske hær.

Men indtil videre er ligger de første iagttagelser samt den omfattende debat med tusinder af indlæg – fordi jeg har formastet mig til at sige noget andet end det du oftest hører – altså på min side på Facebook.

Interesting too?  Medier og militarisme - et eksistentielt valg

Velkommen til debatten! Den bliver lang og sej.

alepdestruct1
An small except of the enormous destruction of Eastern Aleppo – beyond the imagination, I assume, for anyone who has not been there. Tens if not hundreds of square kilometres of destruction. © Jan Oberg 2016

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Til Anders Samuelsen før mødet med de Hvide Hjelme

Next Story

Fact-finding mission til Syrien – og hvor du kan finde resultaterne fremover

Latest from Uncategorized

%d