//

AmbassadĂžr Carla Sands: Still a warrior from hell movie star?

9. november 2019

Denne dag markerer 30 Ă„ret for Berlinmurens fald. USA har mere end noget andet land bidraget til at de nye muligheder denne begivenhed – takket vĂŠre folkelige bevĂŠgelser i begge dele af Europa samt Mikhail Gorbatjovs ikkevoldspolitik, mod og vision – Ă„bnede i stedet er endt i en ny Kold Krig.

Den forhenvĂŠrende skuespiller, skĂžnhedsdronning, kiropraktor og investor, Carla Sands, der ogsĂ„ – tilfĂŠldigvis som det virker – er USAs ambassadĂžr i Danmark skrev i Information den 22. oktober en gyseligt selvhĂŠvdende og faktuelt uhĂŠderlig artikel om hvad Danmark burde gĂžre vedrĂžrende sikkerheden – sikkerhed hĂžrer sammen med fred og forsvar til blandt de mest misbrugte ord i vore anti-intellektuelle tid.

Hvem sagde intimerende indblanding i andre landes interne anliggender?

Hvordan havde danske politikere og medier reageret hvis andre landes ambassadĂžrer havde skrevet en lignende belĂŠring – Tyrkiet, Kina, Rusland, Iran? Man ville formodentlig have rĂ„bt og skreget om Danmark som suverĂŠn stat, der ikke accepterer eller lader sig kyse af den slags?

NĂ„, men vi kan da hĂ„be pĂ„ at udenrigsminister Jeppe Kofod i det mindste kalder hende “op” og giver hende en afhĂžvling med henvisning til hvor blindt loyalt Danmark har vĂŠret de sidste tyve Ă„r siden US/NATO-bombningen af Jugoslavien og hvad den politik ogsĂ„ har kostet i danske menneskeliv og anseelse ude i verden.

Nej vel!?

IĂžvrigt mĂ„ man spĂžrge i hvilken verden lever ambassadricen lever? Og hvor meget man kan pĂ„stĂ„ udokumenteret, fordreje og fortie – og alligevel blive publiceret?

Hun vĂ©d jo godt at Ruslands militĂŠre udgifter er 8% af de 29 NATO-landes, men nĂŠvner det ikke. Hun fortier USAs egen oprustning og stribevis af – fallerede – krige.

Interesting too?  Obama i Sverige - finns det annat och andra att minnas Ă€n judarna?

MĂ„let om at bruge 2% af bruttonationalproduktet, BNP, pĂ„ forsvaret filosofisk humbug. Hvis “forsvaret” handler om at imĂždegĂ„ trusler fra andre stater og/eller udviklinger i verden sĂ„ skal jeg hilse og sige at disse ikke stiger og falder i takt med et lands Ăžkonomiske udvikling.

Hvis altsÄ Danmarks BNP skulle stige 25% pÄ et par Är sÄ ville det ifÞlge denne filosofi ogsÄ Þge sine militÊrudgifter med 25% uanset hvordan verden sÄ ud.

Trusler og udfordringer sam-varierer ikke med Ăžkonomisk formĂ„en – og det omvendte er heller ikke tilfĂŠldet. 2%-mĂ„let har reelt Ă©n funktion, nemlig den at sikre militĂŠrindustrien en fast andel af NATO-landenes Ăžkonomi og for at fĂ„ fingre i den mĂ„ man til stadighed opfinde fjendebilleder med hvilket dette konstante tyveri af produktive resourcer kan fremstĂ„ som acceptabelt i skatteydernes Ăžjne.

Carla Sands artikel har ikke en hĂžstblomst med kyndig og begavet sikkerhedspolitik at gĂžre. Men den er en fin illustration af det faktum at hvor militarismen gĂ„r ind gĂ„r sund fornuft og intellektuel hĂŠderlighed – ja kundskab selv – ud.

Hun er som sagt tidligere skuespiller, kiropraktor, investor og skĂžnhedsdronning.

Fint ville det vĂŠre hvis hun tog sit tĂžj og vendte tilbage til nogle af disse – for ambassadĂžrprofessionen Ă„benbart sĂ„ relevante – roller.

PS En af de film, Carla Sands har medvirket i, er Death Stalker. The Warriors From Hell (1988) i hvilken hun spiller Princess Carissa.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Det kan mÊrkes, at dette indlÊg er skrevet med glÞdende taster. Jeg giver dig helt ret i, at det er galimatias, at Trump krÊver, at vi reserverer 2% af bnp til militÊret. IsÊr fordi vi samtidig stÄr med fÞlgevirkningerne af de krige USA fÞrer (med egne eller stedfortrÊdende styrker) i MellemÞsten, Østeuropa og Afrika.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Facetanic or Titanicbook?

Next Story

Kunstnere for Fred – fredspris og foredrag

Latest from Militarisme

%d bloggers like this: