//

Ambassad√łr Carla Sands: Still a warrior from hell movie star?

9. november 2019

Denne dag markerer 30 året for Berlinmurens fald. USA har mere end noget andet land bidraget til at de nye muligheder denne begivenhed Рtakket være folkelige bevægelser i begge dele af Europa samt Mikhail Gorbatjovs ikkevoldspolitik, mod og vision Рåbnede i stedet er endt i en ny Kold Krig.

Den forhenv√¶rende skuespiller, sk√łnhedsdronning, kiropraktor og investor, Carla Sands, der ogs√• – tilf√¶ldigvis som det virker – er USAs ambassad√łr i Danmark skrev i Information den 22. oktober en gyseligt selvh√¶vdende og faktuelt uh√¶derlig artikel om hvad Danmark burde g√łre vedr√łrende sikkerheden – sikkerhed h√łrer sammen med fred og forsvar til blandt de mest misbrugte ord i vore anti-intellektuelle tid.

Hvem sagde intimerende indblanding i andre landes interne anliggender?

Hvordan havde danske politikere og medier reageret hvis andre landes ambassad√łrer havde skrevet en lignende bel√¶ring – Tyrkiet, Kina, Rusland, Iran? Man ville formodentlig have r√•bt og skreget om Danmark som suver√¶n stat, der ikke accepterer eller lader sig kyse af den slags?

N√•, men vi kan da h√•be p√• at udenrigsminister Jeppe Kofod i det mindste kalder hende “op” og giver hende en afh√łvling med henvisning til hvor blindt loyalt Danmark har v√¶ret de sidste tyve √•r siden US/NATO-bombningen af Jugoslavien og hvad den politik ogs√• har kostet i danske menneskeliv og anseelse ude i verden.

Nej vel!?

I√łvrigt m√• man sp√łrge i hvilken verden lever ambassadricen lever? Og hvor meget man kan p√•st√• udokumenteret, fordreje og fortie – og alligevel blive publiceret?

Hun véd jo godt at Ruslands militære udgifter er 8% af de 29 NATO-landes, men nævner det ikke. Hun fortier USAs egen oprustning og stribevis af Рfallerede Рkrige.

Interesting too?  USA - den skaml√łse kriger

M√•let om at bruge 2% af bruttonationalproduktet, BNP, p√• forsvaret filosofisk humbug. Hvis “forsvaret” handler om at im√łdeg√• trusler fra andre stater og/eller udviklinger i verden s√• skal jeg hilse og sige at disse ikke stiger og falder i takt med et lands √łkonomiske udvikling.

Hvis alts√• Danmarks BNP skulle stige 25% p√• et par √•r s√• ville det if√łlge denne filosofi ogs√• √łge sine milit√¶rudgifter med 25% uanset hvordan verden s√• ud.

Trusler og udfordringer sam-varierer ikke med √łkonomisk form√•en – og det omvendte er heller ikke tilf√¶ldet. 2%-m√•let har reelt √©n funktion, nemlig den at sikre milit√¶rindustrien en fast andel af NATO-landenes √łkonomi og for at f√• fingre i den m√• man til stadighed opfinde fjendebilleder med hvilket dette konstante tyveri af produktive resourcer kan fremst√• som acceptabelt i skatteydernes √łjne.

Carla Sands artikel har ikke en h√łstblomst med kyndig og begavet sikkerhedspolitik at g√łre. Men den er en fin illustration af det faktum at hvor militarismen g√•r ind g√•r sund fornuft og intellektuel h√¶derlighed – ja kundskab selv – ud.

Hun er som sagt tidligere skuespiller, kiropraktor, investor og sk√łnhedsdronning.

Fint ville det v√¶re hvis hun tog sit t√łj og vendte tilbage til nogle af disse – for ambassad√łrprofessionen √•benbart s√• relevante – roller.

PS En af de film, Carla Sands har medvirket i, er Death Stalker. The Warriors From Hell (1988) i hvilken hun spiller Princess Carissa.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Det kan m√¶rkes, at dette indl√¶g er skrevet med gl√łdende taster. Jeg giver dig helt ret i, at det er galimatias, at Trump kr√¶ver, at vi reserverer 2% af bnp til milit√¶ret. Is√¶r fordi vi samtidig st√•r med f√łlgevirkningerne af de krige USA f√łrer (med egne eller stedfortr√¶dende styrker) i Mellem√łsten, √ėsteuropa og Afrika.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Facetanic or Titanicbook?

Next Story

Kunstnere for Fred – fredspris og foredrag

Latest from Militarisme

%d bloggers like this: