Ny pro-peace hjemmeside og blog

TFF, Den Transnationale Stiftelse for Freds- og Fremtidsforskning, som jeg er leder og medstifter af fik den 25. januar en helt ny hjemmeside med en blog, hvilket markerer at vi har eksisteret i 25 år.

Det markerer også at vi fra nu af går i en mere pro-peace retning.
Det betyder at vi nok, som hidtil, skal publicere diagnoser (D) p√• verdens problemer og prognoser (P) om hvordan det vil g√• hvis man g√łr s√•dan eller s√•dan – eller g√łr ingenting ved et problem. Men vi skal fra nu af l√¶gge mere v√¶gt p√• terapi (T) eller det man bdredt kunne kalde l√łsninger, konstruktive forslag til “frd med fredelige midler” og l√¶gge v√¶gt p√• de menneskelige dimensioner s√•som forsoning og tilgivelse.

Kort sagt, lære lidt mere af det, der er grundlaget for lægegerningen; lægen skal jo ikke bare fortælle patienten hvad han eller hun fejler og hvordan det vil gå. Det er lægens pligt at tillige foreslå medicin, indgreb og andre behandlinger, så patienten kan helbredes.

H√©r erkender vi at hele fredsforskningen har svigtet – omend TFF bestemt ikke har svigtet mest. Men altfor mange studerer krigen og volden, og selvom det er n√łdvendigt s√• er det ikke d√©t der leder til en forst√•else for freden. For fred er jo s√• langt mere end frav√¶ret af vold.

Men vi flytter nu balancen – ogs√• med henvisning til Gandhis konstruktive program: Du skal aldrig kritisere noget uden at ogs√• komme med forslag til hvad du ville g√łre istedet.

Det er og forblir ogs√• fredsbev√¶gelsernes store, u(for)l√łste udfordring: at ikke i f√łrste r√¶kke v√¶re anti-volds- og antikrigs-nev√¶gelser, der stort set kun siger “nej til”, “stop for”, “ud af” og s√• videre. Forresten er “Occupy” heller ikke et s√¶rligt godt ord for det de g√łr, nemlig s√łger befrielse fra repressive strukturer som Wall Street.

Interesting too?  Libyen-krigsdagbog, maj 2011

Nok om det – kig in p√• TFF, se det nye minimalistiske design-koncept, billederne, der ikke viser krig, vold og elendighed og s√łg i b√•de arkiverne (siden 1997) og den nye blog med nogle af verdens ledense forskere, aktivister og kolumnister.

Vi er stolte over det netv√¶rk vi har bygget op gennem de forgangne 25 √•r – og endnu bedre skal det blive. Og husk at det er superlet at p√•sk√łnne vort arbejde under “Support”.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Libyen-krigsdagbog fra november 2011 og fremefter

Next Story

“Danmark for Fred Med Fredelige Midler”

Latest from Fred

%d bloggers like this: