//

Politiken g√łr det helt rigtigt i Muhammed-sagen

Politikens erklæring angående publiceringen af Muhammed-tegningerne er aldeles korrekt. Om noget kommer den for sent.

D√©n historie handlede aldrig om ytringsfrihed men om kultiverethed. Der er mange ting i livet vi kan – og har lov til – men som vi undlader at g√łre fordi vi er civiliserede, f√łlger visse normer for god adf√¶rd.

Det er lige til Fogh og de andre ufejlbarlige at dette handlede om ytringsfrihed. Faktum var regeringen h√•ndterede dette problem s√• diplomatisk elendigt, at de m√•tte sige at det handlede om ytringsfrihed. P√• den m√•de troede man at man kunne g√• i d√¶kning under en banalitet – og medierne kunne jo ikke andet end st√łtte denne tolkning for hvem i medierne kunne vel sige at det ikke handlede om ytringsfrihed eller at den er vigtig?

Jyllands-Postens barnagtige publicering af Muhammed-tegningerne stod i trist kontrast til at avisen ikke ville publicere lignende satirbilleder af Jesus; det var regeringens h√•ndtering af sp√łrgsm√•let det egentlig handlede om.

Den vidste f.eks. ikke hvad the Organisation of Islamic Conference var – 56 stater med sammenlagt 1,4 miljarder mennesker. Man beh√łvede ikke svare p√• deres bekymring. N√•r et dussin ambassad√łrer fra den arabiske verden bad om et m√łde med statsministeren havde man hverken tid eller lyst. Der var jo ikke noget at komme efter, vel?

Om alt dette skrev jeg tre artikler, da det skete.

De glemte detaljer – og dagens hykleri – fanges superbt af Rune Engelbreth her.

Interesting too?  Danske specialstyrker til Syrien og Irak!

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Politiken gjorde det helt rigtige, men det har nu ikke noget med hverken muslimer eller Muhammed-tegningerne at g√łre. Et s√łgsm√•l gennem det britiske retsv√¶sen ville kunne efterlade Politiken i en √łkonomisk ruin, uanset udfaldet (grundet sagsomkostninger, der under alle omst√¶ndigheder ville have v√¶ret blevet p√•lagt dagsbladet). Situationen er identisk med EkstraBladets st√¶rkt neddroslede forlig med den islandske investeringsbank Kaupthing.

    S√• jeg tror nok ikke man skal se s√• lyser√łdt p√• erkl√¶ring.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

S√łren Pind som hvaffor en minister?

Next Story

Politiken-interview om Nordkorea og dækningen i almindelighed

Latest from Danmark

%d bloggers like this: