/

Hjælp Søren Gade med et reality check!

Den 4. oktober, udtalte forsvarsminister Søren Gade profetisk
– Det er altid op til Folketinget at bestemme, om Danmark skal være der, men står det til mig, er vi også i Afghanistan om 10 år og stadig med et stort antal, siger Søren Gade til Morgenavisen Jyllands-Posten.

TV-Avisen læste udtalelsen op uden én kommentar. Jeg tænkte at den nok lige var tikket ind og at udtalelsen ville skabe debat, nærmest et ramaskrig, de nærmeste dage.

Det gjorde den ikke. Overhovedet ikke. Og én grund er naturligvis at socialdemokraterne, iflg. DR’s rapportering, støtter ministeren. Nuvel, der er jo næsten intet der kan overraske hvad angår Socialdemokratiets manglende evne til at skabe et alternativ eller tænke alternativt – i hvert fald på de områder jeg bilder mig ind at kunne vurdere. Alt hvad partiet før stod for på sikkerhedspolitikkens område er renset ud uden at blive erstatte af noget andet.

Den 20.otober meddeler Reuter så at selv NATOs højeste herrer er bekymrede over deres situation i Afghanistan.

“Craddock, a U.S. general and NATO’s Supreme Allied Commander Europe, defended the view expressed by Britain’s outgoing commander in Afghanistan, Brigadier Mark Carleton-Smith, that the Taliban could not be defeated militarily and that at some level insurgents needed to be drawn into a dialogue.
“His comments are generally in line with what our military and political leaders have been saying all along… The conflict in Afghanistan cannot be won by military means alone,” Craddock, who serves as NATO’s operational commander, said.

De militært højest stående indser at man ikke kan vinde i Afghanistan – som alle andre før dem, der har prøvet. Står det til Gade så skal vi bare blive der ti år til!

Interesting too?  Jan Björklund: Propaganda och bristande kunskap i förening…

Samme dag har International Herald Tribune en vidunderlig artikel hvor Ruslands tidligere ambassadør i Kabul – sjovt nok med navnet Kabulov – Zamir Kabulov, fortæller med slet skjult skadefryd hvordan USA/NATO nu har begået alle de fejl de begik og dertil laver deres egne. Og han ved besked, for han var der, dengang.

– Vi skulle have trukket os ud da vi havde indsat et nyt regime, og det skulle USA også have gjort, siger han.

Søren Gade opfordres hermed til at få et reality check. Han skal bare lytte til sine overordnede i NATO og til russerne, der ligesom er bedre klædt på end han er.

Gade rimer på skade.

JØ # 1232

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Fredspriset till Ahtisaari ännu en skandal

Next Story

Niels Meyer – visionær af den slags vi behøver 1000x flere af

Latest from Danmark

%d